Onze kennis wordt uitgebreid met en door een nieuwe stagiaire!

CKMZ heeft een nieuwe stagiaire genaamd Femke Boersma. Ze zit in haar derde jaar van Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit en doet bij CKMZ onderzoek naar incidenten en calamiteiten in de mondzorg.

CKMZ helpt organisaties onder andere met het verbeteren van de veiligheid, het melden en analyseren van incidenten en het doorlopen van een calamiteitprocedure.

Er is tot heden weinig onderzoek gedaan naar patiëntveiligheid en het melden van incidenten in de mondzorg. Naar verwachting vinden er veel meer incidenten plaats dan er op dit moment gemeld worden. In andere sectoren, denk aan huisartsenzorg en ziekenhuiszorg, is er al meer onderzoek gedaan naar de redenen tot het niet melden van incidenten. Uit deze onderzoeken blijkt dat artsen niet melden om de volgende redenen: gebrek aan feedback, te weinig tijd, ‘blame culture’, angst voor het beschadigen van de reputatie, het idee dat melden geen nut heeft en de last van administratieve taken.

CKMZ is benieuwd naar de reden van het lage aantal meldingen van incidenten en calamiteiten in de mondzorg. Door middel van het onderzoek dat Femke uitvoert kunnen eventuele knelpunten rondom het melden aan het licht worden gebracht. Dit onderzoek kan ons een helpende hand bieden om gerichter advies te gegeven aan onze klanten in de mondzorg.

Wij delen de uitkomsten van Femkes onderzoek met u in onze volgende nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    (Wij delen uw gegevens met niemand, voor meer informatie zie ons privacy reglement)