Tijd voor bezinning: Kwaliteitsdenken 2.0

Wat zijn de leidende kwaliteitsprincipes van onze organisatie? Hoe krijgen we de oorspronkelijke of daadwerkelijke bedoeling/ambitie weer in beeld? Wat inspireert ons tot verbetering? Hoe richten we onze organisatie in als we professionals meer in de lead willen zetten? Hebben we nog wel iets aan ons ISO-systeem?  Wat merkt de leerling of de cliënt van onze inzet? Welke waarde voegen we eigenlijk toe en hoe weten we dat? Vragen die ongetwijfeld ook in uw organisatie leven?  En misschien is nu wel hét moment om hier op te reflecteren.

Elk bestuur maakt periodiek strategische keuzes als richtinggevend kader voor de werkvloer. In het managementsysteem worden deze keuzes geoperationaliseerd met processen, protocollen en kwaliteitsinstrumenten. Veel organisaties zien hierbij graag een grote rol voor de professional weggelegd. Maar steeds vaker komen gewilde competenties als ‘vakmanschap’ en ‘eigenaarschap’ in botsing met de traditionele controlemechanismen die in de loop der tijd zijn opgebouwd. Soms zit de organisatie-inrichting in de weg, soms ook houden vastgeroeste werkwijzen de “bedoeling” tegen.

CKMZ helpt u graag om deze periode te gebruiken voor bezinning en reflectie op dit soort vraagstukken. Van een bestuurlijke spar-sessie tot een volledig ontwikkeltraject: wij denken met u mee, stellen de juiste prikkelende vragen en gebruiken onze kennis en ervaring om te komen tot een passende aanpak. Niet voor niets is ons motto: Kennis maken is kennis delen!

Meer informatie? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    (Wij delen uw gegevens met niemand, voor meer informatie zie ons privacy reglement)